Aller au contenu. | Aller à la navigation

Navigation

Navigation
Menu de navigation
Vous êtes ici : Accueil / NL / Het toerisme / Speciale afspraken / Fietsewedstrijden, mountainbike
Actions sur le document

Fietsewedstrijden, mountainbike

 

cycliste.jpg

 

Fietswedstrijden lokken al vele jaren heel veel belangstelling. 1962 was een hoogtepunt voor de fietssport in Thimister, toen een dorpsgenoot wereldkampioene werd.

Inderdaad, op 1 september 1962 behaalde Marie-Rose Gaillard in het Italiaanse Salò de allergrootste onderscheiding, uiteraard tot grote vreugde van de hele lokale bevolking.

Tussen 1978 en 2008 organiseerde de fietsclub elke jaar met brio verschillende wedstrijden, nu eens voor jongens, dan weer voor meisjes. Van kampioenschappen van België of van Wallonië, van provinciale wedstrijden en Ardense drieluiken tot bescheidener wedstrijden, telkens opnieuw brachten ze heel veel belangstellenden op de been.

Sinds 2008 organiseert het gemeentebestuur, in partnership met de Société Flèche Ardennaise et la Jeunesse de Thimister "Liège - La Gleize", een wielerwedstrijd voor internationale liefhebbers die plaats vindt tijdens het eerste weekend van augustus.

Mountainbikeliefhebbers stippen best de eerste zondag van juli in hun agenda aan om hun favoriete sport te beoefenen.

Dan organiseert de Cercle Familial, over een parcours van 12 km of 25 km, het grote mountainbikegebeuren dat de freaks voor geen geld willen wissen.

De "lijn 38" en de smalle dalpaden waar die tijd van het jaar duizenden bloemen de natuur inkleuren, vormen het belangrijkste onderdeel van het aangeboden parcours.