Aller au contenu. | Aller à la navigation

Navigation

Navigation
Menu de navigation
Vous êtes ici : Accueil / NL / Het toerisme / Talrijke Verenigingen / De mooiste dorpen van Wallonïe
Actions sur le document

De mooiste dorpen van Wallonïe

A.S.B.L. "Les Plus Beaux Villages de Wallonie"

7, rue Haute - 5332 CRUPET
Tél & Fax : 083/65.72.40
E-mail : aW5mb0BiZWF1eHZpbGxhZ2VzLmJl
Site internet : www.beauxvillages.be

 

lpvw.jpg

 

De vzw "Les plus Beaux Villages de Wallonie" werd opgericht in 1994, naar het voorbeeld van de Plus Beaux Villages de France.

De vzw wil garant staan voor kwaliteit, naambekendheid en ontwikkeling.

De vereniging wenst een beleid te voeren van duurzame ontwikkeling, dat is onderbouwd enerzijds door de opwaardering en bescherming van het architecturale erfgoed van de dorpen van het netwerk, en anderzijds door de producten te promoten die gekoppeld zijn aan de regionale identiteit (streekproducten, lokale ambachten, enz.).

De vzw is ook actief in het promoten van producten en evenementen (begeleide wandelingen, concerten, proef- en fietscircuits, enz.) om zo de toeristische en culturele rijkdommen van Wallonië dichter bij het publiek te brengen.

Het netwerk van de "Plus Beaux Villages de Wallonie" is opgebouwd op basis van het kwaliteitscriterium.

Dat criterium vertaalt zich op verschillende niveaus, onder meer in de toelatingsvoorwaarden van de dorpen: landelijk karakter, het bestaan van een of meerdere geklasseerde monumenten of van bouwwerken die hiervoor op korte termijn in aanmerking komen, een waardevol architecturaal en stedenbouwkundig patrimonium dat wordt erkend op basis van een reeks criteria, een gemeentelijk en collectief streven dat zich uit in initiatieven om het patrimonium daadwerkelijk te valoriseren.