Aller au contenu. | Aller à la navigation

Navigation

Navigation
Menu de navigation
Actions sur le document
Vous êtes ici : Accueil / NL / Het toerisme / Leuke plekjes / Cidrerie Ruwet

Cidrerie Ruwet

 

 

In 1898 komt Joseph Ruwet, een jonge inwoner van Thimister die niet gespeend is van een portie lef, terug uit Normandië waar hij zich heeft volleerd in productie van de lokale drank, de cider.

De gelijkenissen tussen het Normandische wallenlandschap en de boomgaarden van het Land van Herve zetten hem ertoe aan in het centrum van Thimister de cider- en azijnfabriek Joseph RUWET op te richten.

De zaak bloeit zeer snel op en is voor de lokale bevolking een bron van arbeid, zij het vooral seizoensgebonden.

De kleine landbouwers vinden een nieuwe afzetmarkt voor de enorme hoeveelheden appelen die de boomgaarden jaar na jaar produceren.

De hele 20e eeuw produceert het fabriekje onverdroten een parelende drank die in binnen- en buitenland wordt geserveerd.

Drie generaties RUWET volgen elkaar op aan het hoofd van dit huis, tot het in 1986 wordt overgenomen door de firma GEENS.

Ook vandaag nog laat de Cidrerie RUWET de pareltjes bruisen in ciders die op smaak worden gebracht met fruitaroma's, zoals perzik of meloen. Ook toeristen zijn er welkom. Zij kunnen er kennis maken met de productie en geschiedenis van de "CIDRES RUWET".

Wie een bezoek wil brengen aan de site van de Cidrerie RUWET: la Maison du Tourisme de Herve.